Press

News about me
17 March 2014

Christina (21) er håndplukket av Stargate

NORDSTRAND/SENTRUM VEST: – Jeg måtte lese e-posten fem ganger før det gikk opp for meg at jeg var valgt ut. Nå er jeg i ekstase, sier 21 år gamle Christina Skaar fra Nordstrand.

Produsent- og låtskriver-duoen Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate står blant annet bak låtsuksesser med Rihanna, Beyoncé, Kate Perry og Britney Spears.

Nå er hitmakerne klare for å dele sine hemmelige tips med et knippe utvalgte norske aktører.

Blant 360 søkere er 30 unge musikere, produsenter og låtskrivere klare for Master Class i New York i mai. Christina Skaar er en av dem.

Størst i verden
– I mine øyne er Stargate de største låtskriverne i verden. Det er ingen andre som har hatt så mange topplasseringer på hitlistene i USA. Det blir utrolig spennende å få tilbakemelding på låtene mine, sier den unge låtskriveren og sangeren.

Christina var bare tre år gammel da hun begynte å opptre på talentkonkurranser. Som seksåring hadde hun laget sin første låt.

Selv om tiden i Nordstrand kirkekor var lærerik, skjønte Christina at hun måtte videre. Veien gikk via OPAL amatørteater og Bårdar Danseteater til dit hun er i dag: en fremadstormende housemusiker.

Gledesspreder
– Housesjangeren passet meg perfekt. Jeg vil spre glede både gjennom musikken og tekstene mine: Si til folk at de må ha tro på seg selv og at de kommer til å lykkes i livet, sier gladjenta.

Det er tydelig at Christinas budskap har blitt godt mottatt i housemiljøet. Siden hun slapp sin første singel i mai 2010, har karrieren fått en flyvende start.

Nå reiser hun Norge og Europa rundt for å spille på ulike konserter. Selv er hun overbevist om at motgang tidlig i livet har gjort at hun har kommet dit hun er i dag.

– Jeg vet hva det vil si å bli mobbet, men musikken hjalp meg ut av det. Jeg har fått en egen drivkraft til å bevise hvem jeg er og hva jeg er god for. Hvis ikke man tror på seg selv, vil ingen andre gjøre det heller, sier Christina alvorlig.

USA neste?
21-åringen hoppet dermed uti det med begge beina og begynte å sende ut promoer til både kjente og ukjente produsenter. Med positiv respons fra den svenske produsenten og DJ’en John Dahlbäck, ble dørene for alvor åpnet.

Nå håper Christina å slå gjennom i USA. Selv om noen planer allerede er lagt, unnskylder hun seg høflig med at hun ikke kan røpe detaljene ennå.

– Jeg kan si såpass som at mange store navn er interessert i et samarbeid. Man må satse urealistisk høyt for å komme noen vei. Her i landet er ikke housemusikken stor nok til at du kan leve av det. Du finner ikke den ultimate interessen. Derfor har jeg aldri villet satse i Norge. I USA er det annerledes.

Norges housedronning
Christina er nå fullbooket med spillejobber hver eneste helg utover våren og sommeren. Da Nordstrand Blad intervjuet henne, var en svipptur for å spille i Paris nært forestående.

6500 billetter var allrede solgt ut. Kanskje ikke rart at hun har blitt kalt Norges housedronning?

– Haha, jeg ser absolutt ikke på meg selv som det. Selv om karrieren har gått forbløffende bra så langt, er jeg en veldig jordnær person. Helst ønsker jeg at folk skal fokusere på musikken og tekstene mine. Hvis i tillegg kan inspirere folk som hører låtene til å kjempe for det de har lyst til, er jeg lykkelig!

Leave a Reply