Press

News about me
17 March 2014

Her er Stargates norske stjerneelever

Stargate gjorde Rihanna til popdronning. Nå skal de lære norske artister som Omer Bhatti og Hanne Sørvaag å bli stjerner i USA.

Etter å ha vunnet vunnet både Grammy- og Spellemann-pris den siste måneden, følger den suksessfulle norske produsent- og låtskriverduoen Stargate opp med å invitere et knippe unge norske musikere, produsenter og låtskrivere til studioet sitt i New York.

360 håpefulle har søkt om å få bli innrullert hos Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen, hvor de kan få førstehåndsinformasjon om hvordan man skal slå gjennom på det beintøffe amerikanske musikkmarkedet.

Dagbladet kan i dag fortelle at Michael Jackson-venn og soloartist Omer Bhatti, låtskriver og artist Hanne Sørvaag, Alexandra Joner, Anine Stang, Samsaya og LidoLido er blant de heldige søkerne som får sette seg på Stargate-skolebenken i mai.

– En drøm
Selv om Omer Bhatti nettopp har signert en platekontrakt som sikrer ham utgivelse i 67 land verden over, jublet han høylydt da han fikk beskjed om at han var en av Stargates utvalgte.

– Jeg ser veldig opp til Stargate-gutta og har selvfølgelig en drøm om å kanskje få jobbe med dem i framtida. Men først og fremst gleder jeg meg nå over å få lov til å komme på disse foredragene. Den musikalske retningen deres er midt i blinken for meg, og jeg håper dette kan gi meg inspirasjon som jeg kan ta med meg videre som artist og låtskriver, sier Omer Bhatti til Dagbladet.

Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen har de siste årene slått seg opp som en av de mest ettertraktede popprodusentene i verden, manifestert i hele åtte singler som har gått til topps på Billboard-lista i USA.

– De beste
Hanne Sørvaag forteller at hun danset en gledesdans da hun ble tildelt statusen som Stargate-elev.

– Jeg tok helt av, altså. Jeg synes jeg er ganske flink til det jeg driver med, men når man skal lære mer, så må det jo være fra de beste. Og er det noe Stargate er, så er det de beste. Jeg håper å lære meg hvordan jeg kan få en hit oftere enn jeg gjør nå. Nå skriver jeg kanskje 100 låter i året, mens 10 av dem blir noe som kan kalles en hit, sier Sørvaag, som i 2006 havnet på andreplass på Billboard-lista med en låt skrevet for Katharine McPhee.

Skolen skal gå over to dager og er et samarbeidsprosjekt mellom Stargate og Music Export Norway.

Forelesningene kommer i stor grad til å bygge på Stargates egne erfaringer om hvordan man skal lykkes i det tøffe, kommersielle amerikanske musikkmarkedet.

– Hvis vi kan slå igjennom i USA, så kan hvem som helst gjøre det. Det som betyr noe er hvor gode idéer man har og hvordan man forvalter disse idéene, sa Tor Erik Hermansen da prosjektet ble kjent.

Henter inn hjelp
Stargate vil også hente inn noen av sine nærmeste samarbeidspartnere til popforelesningene.

– Følgende navn kan offentliggjøres, med forbehold om endringer: Rihannas manager Jay Brown, Guy Moot, president i EMI Music Publishing Europa, Tim Blacksmith & Danny D i Stargates management og Antonio «LA» Reid, president i plateselskapet Def Jam, skriver Tor Erik Hermansen i en e-post.

I tillegg til Rihanna, har Hermansen og Eriksen også samarbeidet med artister som Beyoncé, Britney Spears, Katy Perry, Ne-Yo og Lionel Richie.

Også noen av Musikk-Norges mest rutinerte ringrever er også invitert over, som for eksempel Universal-sjef Petter Singsaas.

– Vi er overveldet over responsen, og at det har vært en vanskelig prosess å velge blant mer enn 360 søkere. Vi har i samarbeid forsøkt å lage en balansert deltakerliste, med både erfarne folk fra musikkbransjen og folk som er i startfasen av sin karriere, sier Stargate til Dagbladet via kommunikasjonssjef Pål Dimmen i Music Export Norway.

Leave a Reply